Kickoff for desentralisert ingeniørutdanning

Mandag 10. september møttes studentene som starter på den desentraliserte ingeniørutdanningen i maskinfag til en markering. I alt fem fagarbeidere fra henholdsvis Hydro og Storvik søkte og kom inn på studiet som går gjennom NTNU Gjøvik.

Disse fem var tidligere i vår gjennom en intensiv undervisningsperiode i realfagsmatte ved Sunndal Vidaregåande skole. Alle besto eksamen og fikk ifølge realfagslærer Berit Rolandsen gode resultat.

Nå venter fire år med deltidsstudier, i tillegg til jobben som fagarbeider og andre forpliktelser på hjemmebane.

-Det står stor respekt av viljen og motivasjonen disse fem viser for å bli ingeniører, sier daglig leder i SUNS, Tove-Lise Torve.

SUNS har vært koordinator for å få på plass både mattetilbudet og et samarbeid med NTNU Gjøvik.

Tanken bak initiativet er at bedriftene ikke kun skal være avhengig av å rekruttere ingeniører utenfra og inn i bedriften, men også kan rekruttere ingeniører blant egne ansatte.

-Dette er litt nybrottsarbeid, og det blir interessant å se om dette kan være en modell å bygge videre på, sier Torve. Som avslutter med å takke Sunndal Vidaregåande skole og Hydro for et godt samarbeid for å få på plass tilbudet, og samtidig ønsker de ferske studentene masse lykke til med studiene.

Foran fra venstre de fem ingeniørstudentene:

Frode Gikling (Storvik), Gøran Bråthen (Hydro), Kevin Lågeide (Hydro), Geir Atle Oldervik (Hydro) og Vegard Sæter (Hydro).

Bak fra venstre representanter fra Sunndal Vidaregåande skole, Storvik og Hydro:

Øystein Bråthen (rektor SVS), Stein Kjartan Vik (daglig leder Storvik), Inge Haugen (leder Maskinbygging og Fabrikasjon, Storvik), Torgeir Kårvand (fagleder kompetanseutvikling, Hydro), Berit Rolandsen (realfagslærer SVS) og Brit Mellemseter Nes (realfagslærer SVS).

Foto: Tove-Lise Torve, SUNS.

Forrige
Forrige

Entreprenørskapsarbeid er rekrutteringsarbeid

Neste
Neste

Anbefaler Aktivitetshus for alle elever