Entreprenørskapsarbeid er rekrutteringsarbeid

Entreprenørskapsarbeidet har pågått i Sunndal siden 2006, og er et samarbeid mellom skole, næringsliv og kommune, med Sunndal Næringsselskap som koordinerende ledd.

Arbeidet omfatter en rekke program og tiltak der målet er samhandling mellom elever og deltakere i skolene/voksenopplæringen i Sunndal og lokalt næringsliv og kommune.

Eksempel på slike program og tiltak er Vårt lokalsamfunn for 5.trinn, arbeidsuke for 9.trinn, innovasjonscamp og foreldremøte ved ungdomsskolen der elevene sammen med foreldrene får råd og veiledning rundt søking til videregående skole sammen med bedriftspresentasjoner.

Arbeidet følger et fast årshjul og er en unik mulighet for å synliggjøre hva Sunndal har å by på til morgendagens arbeidstakere.

Se egen presentasjon om entreprenørskap- og rekrutteringsarbeidet i Sunndal.

 

Eksempel på aktiviteter vi oppfordrer bedrifter og kommune til bruke som arena for rekruttering og omdømmebygging:

  • Ta inn elever på arbeidsuke

  • Levere oppgaver til innovasjonscamp

  • Samarbeide med ungdomssskolen rundt fagene arbeidslivsfag/prøvepraksis

  • Delta aktivt på messer og andre rekrutteringsarrangement

  • Delta på tiltak som foreldremøte,  hospiteringsuke, realfagsdager

 

Hvorfor ta seg tid til dette?

Gjennom de ulike programmene og møtene i entreprenørskapsarbeidet får elevene kunnskap om og innsikt i lokalt næringsliv, kommunen de bor i og mulighetene for fremtiden.

- (............)Det at næringsliv involverer seg og kjenner sin besøkelsestid gir resultat. Det koster og er ressurskrevende ja, men hva koster mest i det lange løp? Å investere tid og ressurser på arbeidet nå eller stå uten arbeidere I fremtiden?,
Siri Sande, Storvik AS

Årshjul entreprenørskap og rekruttering Sunndal
Neste
Neste

Kickoff for desentralisert ingeniørutdanning