Vellykket rokonkurranse i regi av SuSu

Første september arrangerte SuSu-programmet familiedag i Svinvika i Todalsfjorden.En stor del av arrangementet var rokonkurransen som ble arrangert mellom de to kommunene.

I første heat kom deltakerne fra de to videregående skolene. Store deler av løpet var veldig tett, men sakte men sikkert dro sunndalingene fra. Ved snupunktet på Rakaneset ledet sunndalingene med en båtlengde. Deretter ble avstanden mellom båtene bare større og større, før sunndalsbåten gikk over målstreken to-tre båtlengder foran surnadalsbåten.

I andre heat kom deltakerne i surnadalsbåten fra idrettslaget Søya/Todalen. Med seg hadde de også andre ungdommer fra Todalen. I Sunndalsbåten var det «blanda drops» av deltakere fra videregående, ordføreren, lokalt næringsliv og deltakere på arrangementet. Mens det i første heat var ganske jevnt hele veien, var det ingen tvil om hvem som var best i andre heat. Todalingene ledet fra første åretak og passerte målstreken lenge før sunndalingene.

I tillegg til rokonkurranse ble det også arrangert leker, konkurranser og hesteridning for barn og unge, samt næringsquiz for representanter fra de to kommunestyrene – der sunndalingene tok revansj og vant.

Mens programadministrasjonen sto for aktivitetene, kom vått og tørt til deltakere og gjester fra Kristina Svinvik fra Svinvik Gard og Steinovnsbakeriet Slettneset. Både fiskesuppe, bålkaffe og bakst var en stor suksess blant deltakere og publikum.