Stor interesse for lokalmat og reiseliv ved OI Trøndersk Matfestival

Fossenes rike og lokalmatprodusentene som var med opplevde en stor interesse for mat og opplevelser fra Sunndal.

I teltet til Fossenes Rike var det mye god mat å få kjøpt i helgen. Stein Brubæk fra Brubekken Gårdsmeieri stilte med egen stand og solgte seterprodukter og smaksprøver av oster og spekepølse. Ved siden av kunne man få kjøpt flatbrød og andre smaksprøver av Åse Torvik fra Mosbøen Gård. Flatbrødet fra lokalmatprodusenten i Øksendalen har tidligere blitt kåret til Årets Produkt på samme festival. Ibegge standene gikk det fort unna med varene.

I tillegg hadde Fossenes Rike med seg Conflict Kitchen – som tilbødkebab av lokale råvarer som urfe fra Torbuvollen, helgrillet lam fra Grøvudalen, hjort fra Jenstad og Visit Waterfalls, og potetlefse fra Mosbøen Gård. Søsknene Msto – som utgjør Conflict Kitchen – kommer fra Syria og er tidligere bosatte øra-flyktninger. Kombinasjonen av de stolte mattradisjonene de har med seg fra det arabiske kjøkkenet og de lokale råvarene fra Sunndal ga et smakfullt resultat.

Trønderne var også interesserte i opplevelsene Sunndal har å by på. Over 600 Fossenes Rike magasiner ble plukket opp av de mange besøkende som kunne velge og vrake blant matretter fra kreative og mangfoldige utstillere fra hele Trøndelag.

Til neste år ønsker prosjektleder Egil Ørjan Thorsen seg flere aktører som kan samles om en enda flottere presentasjon av Fossenes Rike.

-Med utgangspunkt på at vi har et mangfold av ypperste beitekvalitet på råvarer som reinsdyr, hjort, lam, storfe og ikke minst Sunndal potet, kan man gjøre mye for å selge inn Fossenes Rike Sunndal enda mer mangfoldig under Oi Trøndersk Matfestival 2019, sier han.