Etablererlab – gratis kontorplass for gründere

SuSu – Kommunalt oppgavefellesskap for næringsarbeid er et samarbeid mellom Sunndal og Surnadal. SUNS er Sunndal kommune sin administrative part i dette samarbeidet. Gjennom SuSu har vi fått midler fra Møre og Romsdal fylkeskommune til et prosjekt som heter Etablering og vekst med SuSu.

Etablererlab er ett av tiltakene i prosjektet Etablering og vekst med SuSu. Dette er et tiltak for gründere, der vi ønsker å bidra enda sterkere enn vi gjør i dag. Her vil gründerne få mulighet til å leie gratis kontorplass i inntil 3 mnd. til å jobbe med forretningsideen/bedriften sin. I tillegg inngår det 40 timer med rådgiving pr bedrift. I Sunndal er det SUNS og i Surnadal er det Innveno, som bistår med rådgivingen.

Lokalene for Etablererlaben er på Næringshuset (Auragata 3) i Sunndal og i Surnadal er det i Industrivegen 70, hos Innveno.

Dette tiltaket gir gründerne mulighet til å kunne jobbe godt med forretningsideene og bedriftene sine. Vi håper at det blir flere bedrifter pr lokasjon, da bedriftene har mye verdi av å kunne samarbeide om de ønsker det. Tiltaket er for de som er i en startfase og som brenner for å ta forretningsideen eller bedriften sin videre. Dette er en unik mulighet som vi håper at flest mulig gründere/bedrifter vil benytte seg av, sier prosjektleder Kim Stian Bråstad.