Geopolitisk kraft.

Sted: Sunndal Kulturhus
Tidspunkt: 22. juni kl 13.00
Pris: 250 for medlemmer av SNF/500 for ikke-medlemmer, middag og billett til Lady Arbuthnott kommer i tillegg

22.juni 2023 er vi stolte av å kunne ønske velkommen til miniseminaret Geopolitisk kraft,  med det aktuelle temaet geopolitikk, og hvordan den geopolitiske situasjonen påvirker vår region.

Program for miniseminaret:

Kl. 13.00: Velkommen ved Sunndal Næringsselskap AS og møteleder Ellen Synnøve Viseth

Kl. 13.10: En verden i krise – konsekvenser for oss i nord, Kai Eide

Kl. 14.15: Norges Brave New World – hvordan håndterer vi vår rikdom i en konfliktfylt tidsalder,  Jan Ludvig Andreassen, sjefsøkonom i Eika.

Kl. 15.00: Pause

Kl. 15.15: Geopolitisk usikkerhet og grønn omstilling – Hydros industrielle perspektiv, Odd Arne Fossan, leder for strategi og porteføljeutvikling i primærproduksjon i Hydro

Kl. 15.55: Integreringskommunen Sunndal, ved kommunedirektør Randi Dyrnes og leder for Innvandrertjenesten og rektor ved Voksenopplæringen i Sunndal kommune, Laila Almhjell Ims

Kl. 16.30: Hva tar vi med oss videre fra dagen. Oppsummering ved Ellen Synnøve.

 

Kl. 17.00: Bespisning i festivalteltet (egen påmelding), inklusivt foredrag om Lady Arbuthnott ved Ane Wennevold, prosjektleder Sunndal Næringsselskap.

Kl. 19.00: Musikkspillet Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy (egen påmelding). Sunndal kulturhus.

 

Pris for miniseminaret: 500/250 medlemmer av SNF

Pris middag: 400

Pris billett Lady Arbuthnott: 670 kroner

Påmeldingsfrist seminar og forestilling: 9.juni

Påmeldingsfrist miniseminar: 18.juni

Bindende påmelding etter frist er utløpt.

 

 

Hovedinnleder Kai Eide har blant annet en lang diplomatisk karriere med internasjonal sikkerhetspolitikk og krisehåndtering som arbeidsfelt gjennom blant annet NATO, FN og OSSE.

Eide vil innlede om den geopolitiske situasjonen, nødvendigheten av grønn omstilling og mulighetene som ligger i dette for næringslivet, strategi for omstilling til konkurransedyktig eksport og hvordan vi som samfunn kan sikre våre grunnleggende verdier, blant annet tuftet på den solidariteten Norge gjennom år har vært preget av. Til sammen utgjør dette en historie om hvordan alt dette henger sammen.

Sjefsøkonom Jan Ludvig Andreassen fra Eika, vil belyse hvordan den geopolitiske situasjonen påvirker vår økonomi og derigjennom samfunnsutviklingen, mens Odd Arne Fossan, leder for strategi og porteføljeutvikling i primærproduksjon  i Norsk Hydro vil snakke om hvordan nettopp Hydro stadig må tilpasse seg de geopolitiske endringene. Han vil også oppdatere deltakerne på Hydros konkrete planer og strategier fremover.

Kommunedirektør Randi Dyrnes og leder for Innvandrertjenesten og rektor ved voksenopplæringen i Sunndal Kommune, Laila Almhjell-Ims vil innlede om utfordringene og mulighetene mottak og integrering av flyktninger gir regionen og hvordan dette påvirker lokalsamfunnet.

Journalist Ellen Synnøve Viseth vil sy det hele sammen som program- og møteleder. Hun er opprinnelig fra Sunndal. Viseth har bred erfaring, og har blant annet arbeidet mye med fornybar energi. Hun er tidligere journalist i NRK, VG og Dagsavisen. Viseth har også vært kommunikasjonsrådgiver i Bellona og Klimaetaten i Oslo kommune. I dag arbeider hun i Teknisk Ukeblad.